I anledning af Fontanaskolens kommende 10 års jubilæum fortæller skoleleder Per om skolens historie.

Fra opstarten i marts 2011 på 3.sal i Fountain House med 2 elever til 3 undervisere og en ideologisk tilgang om elevinvolvering og medansvar for skolen, som stadig præger tilgangen den dag i dag, til at vi i dag har tilknyttet 50 elever og 14 medarbejdere spredt udover 1200 m2.

1. del  På fuglekiggeri i Hillerød

Det hele startede dog i et naturskønt område i Hillerød i september 2010, hvor to naboer og fugleentusiaster diskuterede mulighederne for de sårbare unge, som daværende leder af Klub Fontana Kirsten Steensberg, havde ansvaret for. Springet fra at være tilknyttet Klub Fontana i en længere periode til at påbegynde en uddannelse krævede en langt mere målrettet indsats for af de unge kunne arbejde med deres kompetenceudvikling. Hendes nabo Mijamaya, hende vender vi tilbage til, nævnte at der var kommet en ungdomsuddannelse for unge med særlige behov, USB som det hed dengang. Den forkortelse var vist optaget. Kirsten var en driftig initiativtager og så straks muligheder for at Fountain House nyopstartede socialøkonomiske virksomhed AlleKan skulle stå i spidsen for denne uddannelse. Herfra gik det stærkt. Daværende bestyrelsesformand Jens Erik Lund og leder af Fountain House Asger Søndergaard satte yderligere skub i processen. Kirsten engagerede udviklingskonsulenten Per Saaby i arbejdet med at få beskrevet grundlaget for at starte skolen så Københavns Kommune ville godkende husets planer. Fortsættelse følger….

Venlig Hilsen

Per Saaby